Smilinger.dk
Smilingers p Facebook Smilinger (billeder) RSS Feed

Om os

Vi er to unge mennesker som har kendt hinanden siden 2004. Da vi rykkede op i 8., kom vi i klasse sammen, og vi begyndte stille roligt at lære hinanden at kende. Da vi kom i 9. klasse, havde vi allerede lavet mange skoleprojekter sammen, og vi blev stadig bedre venner. Efter 9. klasse skiltes vore veje dog - den ene skulle på Gymnasiet og den anden på Handelsskolen. Det forhindrede os dog ikke i at bevare venskabet, vi sås fortsat ofte og hyggede os med vores tegneserie, Smuk kvinde under månen. I dag bor vi i Roskilde og København, så når studiet ikke presser på, mødes vi og hygger os med blandt andet Smilinger.

Os

Projektet

Det var først i forbindelse med Smuk kvinde under månen at dette startede som et egentligt projekt. Vi ønskede at formidle vores tegneserie, så vi valgte at lave denne hjemmeside. Vi har udgivet alt vores arbejde fra da vi lavede vores første tegneserie i 2004, og vi uploader løbende nyt materiale, især enkeltstående billeder opdateres ofte. Vi har ingen planer for hvad der skal ske med denne side i fremtiden, men vi håber på en dag måske at kunne finde et forlag, der vil udgive vores tegneserier.

Inspiration og motivation

Vores inspiration kommer mange steder fra. Flere karakterer er baseret på figurer fra film og bøger (altså en slags fan art), mens andre er hentet fra vores liv og fantasi. Især de enkeltstående billeder er inspireret af scener og citater fra film og andet, som vi har manipuleret for at give det en helt anden betydning. Vi fortolker også palindromer (sætninger der kan læses fra venstre mod højre, men også omvendt) og i forvejen kendte vittigheder. Vores humor er sort, sarkastisk og til tider lidt intern.

Ordet 'smilinger'

Smilinger er en flertalsform af 'en smiling', som er afledt af ordet 'smiley'. Ordet opstod for en del år siden, men hvordan og hvorfor, er lidt usikkert. Vores tegninger minder meget om de normale smileys man benytter i mails, på mobiltelefonen, i chatprogrammer osv., men de adskiller sig ved at de fleste bærer tøj, de har ofte arme og ben, og så har de lidt flere detaljer og en personlighed.

Programmer

Vi har tidligere brugt GIMP til vores tegninger, men vi er begyndt at bruge Inkscape fordi kvaliteten bliver højere, og vi kan arbejde mere effektivt. Nogle af af de billeder der er lavet i GIMP, laver vi igen i Inkscape for at få del i fordelene ved dette. Begge programmer er open source og kan hentes og benyttes gratis.